De 10 beste tuinontwerp ideeën om uw tuin op te fleuren

De 7 beste tuinontwerp ideeën om uw tuin op te fleuren

Heb je momenteel geen enkele inspiratie meer om je tuin mooier te maken? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel zullen 10 tuinontwerp ideeën naar voren komen die jouw tuin kunnen omtoveren naar de modernste, creatiefste of soms natuurlijkste creaties. Wie weet zit hier wel hét idee tussen waarnaar je op zoek was, waardoor je de komende zomer volledig van de zon kunt genieten in je eigen, opgefleurde tuin.


1. De robuuste tuin

De robuuste tuin

We trappen de lijst met tuinontwerp ideeën af met de robuuste tuin. Deze tuin kenmerkt zich door het gebruik van ruige, natuurlijke voorwerpen. Denk hierbij aan een mooie steigerhouten tuinset, maar ook aan het toevoegen van een regenton of een aantal rotsblokken. Mocht je goed zijn met je handen, dan is een extra tip om zelf aan de slag te gaan met het maken van houten tuinmeubels. Dit zorgt voor een echt authentiek gevoel als het gaat om je tuinmeubels, waarbij de robuuste stijl direct naar voren komt.


2. De tuin met weinig onderhoud 

De tuin met weinig onderhoud

Als tweede tuinontwerp idee in de lijst hebben we de tuin met weinig onderhoud. Dat klinkt misschien niet zo creatief of mooi, maar is voor mensen zonder groene handen of weinig tijd een enorme uitkomst. Denk hierbij natuurlijk aan kunstgras wat zorgt voor een bijna niet van echt te onderscheiden, strakke look. Wil je toch liever echt gras? Dat is geen probleem, tegenwoordig zijn robotmaaiers capabel genoeg om al je zorgen uit handen te nemen als het je gazon betreft.


3. De authentieke tuin

Als derde tuinontwerp idee komen we aan bij de authentieke tuin. De authentieke tuin kenmerkt zich vaak door het gebruik van grote tegels en mooie authentieke bestrating. Vind de beste kleurencombinaties als het gaat om klinkers en geef je tuin de authentieke uitstraling die perfect bij jou en je huis past.


4. De tuin om te ontspannen

De tuin om te ontspannen

Dan zijn we aangekomen bij een tuinontwerp idee voor de grootste levensgenieters onder ons: de tuin om te ontspannen. Deze tuin kenmerkt zich door de vele mogelijkheden om even lekker te relaxen, veelal in een goed loungeset of in het stijlvolle tuinset. Kies je voor een wicker lounge- of tuinset? Let dan op de verschillende varianten waarin ze zijn gevlochten: de platte draad, de halfronde draad en de ronde draad. De platte draad is vaak de goedkoopste optie, maar daarmee ook de meest kwetsbare. Voor de beste kwaliteit kun je het beste kiezen voor de ronde draad. 


5. De natuurvriendelijke tuin

De natuurvriendelijke tuin

Als vijfde tuinontwerp idee komen we aan bij een tuinontwerp voor de liefhebbers van de natuur. Deze tuin kenmerkt zich namelijk door de mogelijkheden die het biedt voor de plaatselijke natuur, zoals vogelhuisjes met zaadjes, besjes in de tuin of zonnebloemen en goudsbloemen in de tuin voor de bijen. Heb je altijd al egels in je tuin gewild? Vergroot de kans door je tuin eens niet volledig bladvrij te maken; deze beestjes nestelen zich daar in de winter maar al te graag in.


6. De kindvriendelijke tuin

De kindvriendelijke tuin

Heb je kinderen of komen er regelmatig kinderen over de vloer? Dan is het vast niet erg om je tuin daar ook naar ingericht te hebben. Door in je tuin een speelhoek in te richten geef je kinderen de ruimte om lekker te spelen en buiten bezig te zijn. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en wat ze leuk vinden kun je dan denken aan een zandbak, een klimhuis of een voetbalveldje.


7. De moderne tuin

De moderne tuin

Als zevende en laatste tuinontwerp idee zijn we aangekomen bij de moderne tuin. Deze stijl is in ons mooie land veelvoorkomend en kenmerkt zich door zijn praktische en functionele indeling en tegelijkertijd degelijke vormgeving. De moderne tuin bestaat voornamelijk uit strakke vormen, wat het geheel een erg opgeruimd en netjes effect geeft. Ook is deze moderne stijl toepasbaar op zowel grote als kleine tuinen.


Nog steeds behoefte aan meer tuinontwerp ideeën?

Heb je nog steeds geen idee wat je na het zien van deze tuinontwerp ideeën met je tuin aan moet? Neem dan vrijblijvend contact op en misschien komen we er samen uit!

Voor meer uitgewerkte concepten kun je een kijkje nemen op deze pagina.